Spinning

Er du ny på spinningscyklen er der her nogle gode råd til en let og blid opstart.

Til spinning bliver du udfordret på en hård cykeltime, som måde indeholder længere intervaller, men som også vil have enkelte høj intense intervaller undervejs. Timen er for dig, som ønsker at forbedre din iltoptagelse og dermed din kondition. Intensiteten er moderat til høj. 

I Klarup Fitness forgår vores spinningstimer på Body Bike Smart+ cykler, hvilket betyder at du kan tilkoble din telefon, og få endnu mere ud af timen. Det eneste du skal gøre er at hente App’en ”BODY BIKE Indoor Cycling” og følge vejledning i app’en for at kommer i gang. Vores dygtige instruktør kan også hjælpe dig med at komme ordentlig i gang.

Instruktør: Frants, Jesper, Lotte, Maria, Peter P, Peter V, Rikke og Thomas

GODT AT VIDE

Hvad er niveauet?

Du bestemmer selv hvor meget belastning der skal i cyklen – så er du nybegynder, kan du sagtens være med.

Skal jeg have noget med?

Dine sko skal være med Look Delta eller SPD klamper – alternativ kan du låne et par hos os. 

Hvad skal jeg gøre inden?

Tilmeld dig gerne i god tid. Ankom til centeret ca. 15 min før holdstart, så instruktøren kan få dig krydset af inden timen starter. 

Hvor lang tid tager det?

Du kan glæde dig til 55 min. med sved på panden, god musik og udfordrende træning. 

  • Styrke – 15%
  • Kondition – 85%
  • Smidighed – 0%
  • Koreografi – 0%

Få en god start med Spinning i Klarup Fitness

Har du overvejet at prøve en spinningstime, med ved ikke helt hvordan du skal komme i gang? Så får du her et par gode råd med på vejen. Et kendt ordsporg siger at en løbetur ikke kræver mere end et par løbesko, men det kræver faktisk heller ikke mere end et par cykelsko at komme i gang med spinning – også behøver du heller ikke at købe dine egne.  Derfor har vi her under lavet en liste over hvad der er nødvendigt (Need to have) og hvad der er lækkert at have (Nice to have) et en spinningstime i Klarup Fitness. 

Need to have

Et par indendørs cykelsko:

Du behøver ikke at købe dine egne cykelsko lige med det sammen. Vi har et bredt udvalgt af cykelsko, som du kan låne hos os. Indtil du finder ud af om spinning er noget for dig. 

Når du har besluttet dig for at købe dine egne sko, skal du huske at købe et par klamper – enten Look Delta eller SPD.

En drikkedunk:

Sørg for at få godt med væske både inden, under og efter en spinningstime. 

Nice to have

Cykelbukser med pude bagi:

Nogle synes det er rart med et par cykelbusker med en pude, der aflaster numse lidt. Dette er dog slet ikke et must. Du kan sagtens benytte de shorts eller tights, som du normalt træner i. 

Hvis du finder det ubehageligt at have en pude på numsen, så kan du også købe et silikone sæde og sætte på cyklen. 

Et håndklæde: 

Til spinning kan det forventes at komme til at svede, og er du en af dem som sveder meget, kan det være rart med et håndklæde til at tørre sveden væk med. Har du en dag glemt dit håndklæde, har vi et du kan låne. 

Men hvorfor skal jeg overhovedet komme til spinning?

Udover at have en sjov og underholdene træning, er spinning rigtig godt for dit hjerte, lunger og forbrænding. Du vil forbedre din kondition og styrker derfor dit kredsløb. Ønsker du at tabe dig er spinning også et godt valg, da den intense intervaltræning ikke kun er god mens du er i gang, men sparker også din efterforbrænding helt i vejret.